woensdag 5 februari 2014

Liefde, lente en Pasen... het voorjaar begint zich steeds meer te uiten.

Arne en Carlos breien er op los. Kennen jullie deze twee Scandinavische heren...? Zij breien de mooiste dingen en ik heb een aantal boeken van hen met leuke ideeën.

Voor Pasen ben ik nu een aantal paaseieren aan het breien. Dat gaat niet volgens de manier zoals ik het vroeger op school heb geleerd, met twee breinaalden, maar met vijf op satéprikker lijkende breinaalden.


Het was even oefenen met meerdere breinaalden, maar toen dat goed ging was het hek van de dam. Erg verslavend en zelfs wanneer je bij mij in de buurt kwam liep je kans om geïnfecteerd te worden met het brei virus. Ja..., mijn vriendin moest er ook aan geloven. Ze is nu ook aan de eieren... en het is ook nog eens erg gezellig zo samen op de bank aan de brei en de bep ;-)


Tussen het breien door heb ik gelukkig ook nog wat tijd gevonden voor het maken van een paar vrolijke paaseieren van vilt. Mijn dochtertje Sophie was daar al een tijdje naar aan het vragen omdat ze die graag in een paasboom wilde hebben. Eerder hadden we namelijk een aantal kleurige pietjes en een sint in de boom hangen en die boom was nu leeg. Zo gezegd, zo gedaan... En samen met de gebreide paaseieren levert dat een vrolijke paasboom op. Mijn Sophietje weer helemaal blij... ;-)


Maar natuurlijk kun je nog veel meer leuke dingen doen met de paaseieren. Ze stralen naast de sfeer van Pasen ook liefde en lente uit. De schattige kuikentjes, kikkertjes en lieveheersbeestjes die elkaar de liefde verklaren. Of de fleurige en vrolijke lente kleurtjes.


De vilten paaseieren zijn beschikbaar als een patroonpakket en als een compleet pakket. Het patroonpakket bevat ook de stofjes en de lintjes, zodat jezelf alleen nog maar het vilt en garen hoeft toe te voegen. In het complete pakket is het vilt ook al toegevoegd. 

Voor dit ontwerp zijn twee nieuwe viltkleuren gebruikt. Deze kleuren zijn tijdens de najaarsbeurzen op de markt verschenen. Het gaat om de kleuren blauw en rood.Nu ik mijn blogbericht bijna af heb werpt mijn man (en ja, die heb ik ook nog ;-) ) een blik op het scherm. Hij zegt "Erg leuk schat... maar je hebt het wel vaak over onze Sophie in je berichten, waar blijft onze zoon Thijs?".

In tegenstelling tot Sophie is onze Thijs niet zo van het handwerk met viltjes en stofjes, maar meer een echte kwajongen die geïnteresseerd is in wat je allemaal met een computer kan doen. Zoals het bewerken van foto's, filmpjes en muziek. Daarnaast is (technisch) lego een grote hobby van hem en stapt hij regelmatig op zijn mountainbike om samen met zijn vader door de bossen te crossen.

Ik kan het niet laten om toch nog een creatie van Sophie aan jullie te laten zien. Ik heb hier namelijk een aantal potten met knoopjes van verschillende kleurtinten staan en daar is Sophie mee aan de slag gegaan. Ze heeft namelijk een mooie ketting voor haar juf gemaakt. Wel mijn halve pot met knoopjes leeg... dus daar gaan we nog maar even goed over nadenken of die ketting naar haar juf gaat ;-)
Ik hoop dat jullie de vilten paaseieren leuk vinden en je daarmee weer fijn aan de slag kan. Hier in de woonkamer staan ze erg gezellig en halen we zo het voorjaar in huis, heerlijk! Klik snel op deze link om te kijken of de paaseieren nog beschikbaar zijn.

Tot het volgende blogbericht,

Groetjes van Kristel

5 opmerkingen:

Marti zei

Daar word een mens al helemaal vrolijk van.
En die gebreide eieren, leuk.... Ik heb ze wel eens gehaakt.

Oja nog een tip, als Sophie weer eens een knopenketting wil maken, kun je op je knopen 'bezuinigen' door haar (limonade)rietjes in stukjes van een paar centimer te laten knippen {of zelf doen} en dan die stukjes tussen de knopen mee te rijgen. Heb je veel minder van nodig en het resultaat is net zo leuk.

gr. Marti Snellenberg

Annette zei

Ow Mijn hemel, je bent tussen door al je ontwerpen ook nog eieren aan het breien..
Nou dat kan je naast me toen totdat je een ons weeg, maar mij krijg je daar never nooit aan..
Ik kan breien maar daar is ook alle mee gezegd..
en zeker niet met 4 of 5 van die stokjes...
Ik laat dat wel mooi aan jou over.. hihi.. ik haak of vilt ze wel.. hihi
Maar zoals ik op FB al zei je vilten eieren zijn gewedig. so mooi en leuk!!
Ik vind ze inderdaad liefde lente en pasen uitstralen..
Hihihi die Hubby van je... tis inderdaad dat als je een zoon en een dochter heb dat dochterlief vaker aan bod komt dan zoonlief.
Ontwerp een lego popje of iets anders wat hij leuk vind en je bent weer terug in beeld.. lol. en hij ook..

De ketting in wel heel mooi gemaakt.. dat zijn inderdaad veeeeel knoopjes, zoals de vrouw hierboven zegt rietjes ertussen doen.. das wel een leuk idee..

Succes!!
Liefs

blauwruitje zei

Ik word helemaal vrolijk van je paaseieren. Leuk!

Anoniem zei

Bij toeval liep ik tegen je blog aan. Helemaal te gekke dingen maak je!!! Suzanne

Marie-Jeanne zei

Wat tof allemaal, mooi!
Gr, M-J.

Een reactie posten