maandag 13 januari 2014

Winter Roodborst en Koolmees

Een nieuw jaar…. Altijd spannend wat het nieuwe jaar ons gaat brengen. Ik heb voor ons atelier al veel ideeën op papier staan. Hopelijk kunnen ze in 2014 daadwerkelijk worden uitgevoerd. De tijd zal het leren ;-)

Het jaar wil ik graag enigszins symbolisch beginnen. En daarom heb ik gekozen voor een hart met twee bijzondere vogeltjes. Het roodborstje en het slimme koolmeesje.

Het roodborstje staat voor hoop en het koolmeesje voor werkelijkheid, vrolijkheid en zorgeloosheid. Een mooie combinatie vind ik zelf.


2014 is ook het jaar dat atelier Niels Holgersson haar 25 jarig jubileum zal vieren. Achter de schermen zijn we al druk bezig geweest om ons steentje aan dit feest te kunnen bijdragen. Ter voorbereiding ben ik het kinderboek Nils Holgerssons wonderbare reis door Zweden aan het lezen. Geschreven door de Zweedse schrijfster Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf.

En wat wil nu het toeval. Ze heeft ook een religieus sprookje geschreven over een roodborstje. Een sprookje waarin je kan lezen hoe het roodborstje aan zijn rode veertjes is gekomen.


En dan blijven we voor het koolmeesje ook nog even in Zweden…. De naam van het koolmeesje is namelijk in 1758 vastgelegd door de Zweedse natuuronderzoeker Linnaeus.


Eerder in 2013 hebben we de start gemaakt van een serie hartjes die de verschillende seizoenen van het jaar zou presenteren. De vier seizoenen "Rondom de appelboom" hartjes bestonden al uit de lente, zomer en herfst tafereeltjes. Het winterhartje ontbrak nog en wat is nu mooier om dat thema nu te brengen als het met moedertje natuur nog niet zo wil lukken ;-)

 
Het winterhartje maakt deze reeks af en zo zijn alle seizoenen mooi weergegeven in deze prachtige vier seizoenen serie die zich afspeelt rondom een appelboom.


Op naar de volgende projecten. Voor de liefhebbers... ik ben nu ook iets leuks aan het breien. En dat is toevallig, want dat heeft ook weer raakvlakken met Zweden. Binnenkort vertel ik daar meer over en laat ik jullie het graag zien op het blog.
 

5 opmerkingen:

Annette zei

Ow Kristel, kan het nog mooier???
Ik ben dol op vogeltjes, zeker n mijn tuin.. en dit hartje staat al direct in mijn favorieten, die ik voor volgende winter MOET maken...
Ikw as al weg van je sneeuwpop.. maar deze ook helemaal het einde.. en sneeuw he..
Ik ben zo wilde dol op sneeuw.
Dank je wel voor de super fijne les.. ben nu alleen wel heel nieuwsgierig hoe her roodborstje aan zijn rode veren komt, en vooral waarom wij het rood noemen en het altijd overal oranje is..
Ik ben absoluut geen lezer, heb er zelfs een gruwelijke hekel aan ( behalve blogs dan) Hoor het graag van je..
Kan ook niet wachten wat je aan het maken ben voor Niels..
En druk aan het breien?? nog meer spanning.. ik hou je blog in de gaten!!

angelina zei

Ik vind ze geweldig!! Dit word vast ook weer een super jaar voor jullie! Ben benieuwd naar wat je aan het breien bent!

Liefs Angelina

Anoniem zei

Wat fantastisch, erg gaaf !!! Je kleurengebruik is zo goed. Ik heb beide hartjes (incl. de hele rond om de appelboom serie) besteld. Je bent mijn favoriete ontwerper!
Ik ben geen breier, maar ben wel erg nieuwsgierig wat het word. Zal ook vast wel weer mooi zijn ;-)

Groetjes Karin

Annemiek zei

Wat een prachtige vogels!!

Unknown zei

Super, fantastis gratulation this your work

Een reactie posten