zaterdag 24 augustus 2013

Nieuwe seizoen hartjesVorig bericht was een echte mededeling. Natuurlijk een hele leuke, maar jullie zijn over de nieuwste hartjes niet zo veel wijzer geworden...

De nieuwste hartjes zijn een aanvulling op het thema 'rondom de appelboom'. De zomer en de herfst zijn nu vertegenwoordigt. Als je goed kijkt zie je dat het kleurgebruik van de hartjes meelopen met de jaargetijden. De lente met haar zachte pastelkleurtjes omdat in de lente alles nog tot bloei moet komen. De zomer, waarin alles tot bloei is gekomen en de kleuren lekker kunnen knallen. En dan de herfst, met haar prachtige warme kleuren. Bij alle hartjes (straks ook het winterhart) is de kleur lucht zelfs aangepast aan ieder jaargetijde!


In de zomer zijn de appeltjes bijna rijp. Dit kun je goed zien aan de groen/ rode kleur van de appeltjes. En dan de klaproos, de margriet en het grasklokje, deze mooie bloemen kunnen natuurlijk niet ontbreken. Van deze mooie bloemen kan ik echt genieten. 

Een paard in de wei. De kinderen vinden het prachtig als we langs een weiland fietsen en een groepje paarden in galop zien. Maar ook het geven van vele plukjes gras aan het paard langs het hek zorgt voor plezier.

Het slakje wilde ik ook graag terug zien in het zomerhart. Als kind vond ik het zelf altijd erg boeiend om te zien hoe de slak met zijn oogjes de wijde wereld in keek. Dezelfde fascinatie zie ik terug bij de kids. Ook zij houden de slakjes in hun hand, wachten tot ze uit hun huisje komen en hun sprietjes alle kanten laten opgaan.


De herfst is misschien wel mijn favoriete jaargetijde als ik naar de natuur kijk. De blaadjes van bomen zijn op het mooist, een kleurenpalet van rood, geel, groen en bruin. En daarnaast, de vliegenzwam! Vaste prik in ons gezin is het zoeken naar DE rode paddenstoel MET witte stippen in het bos.

De appeltjes zijn rijp. Hier en daar vind je nog wel een appeltje aan een tak, maar de meeste zijn toch wel geplukt. Dat plukken geldt ook voor de bramen, lekkere blauwe vingers krijgen van het plukken! Dan de bramen in een grote pan, met wat suiker en gelei, en de jam is klaar, mmmmm!

Een eekhoorntje wat de boom inspringt, het egeltje dat op zoek is naar wat lekkers, een kraai die snoept van de bessen, het spinnetje dat druk bezig is met het maken van een mooi web en de ganzen die naar warmere oorden trekken. Alle dieren die een plekje hebben gekregen op dit herfsthart.


De nieuwe hartjes zijn per 4 september te koop. Bij Niels Holgerson als een pakket en bij Huisvolkleur als een patroon.

Tot nu toe.... maar we zijn er nog lang niet, er komen nog meer hartjes aan dit jaar.4 opmerkingen:

Antoinette zei

Wat zijn ze weer prachtig :D
De herfst is ook hier favoriet.
Ik wil al zolang iets met vilt gaan doen.
Doe ook af en toe iets met vilt,maar nog nooit zoiets moois gemaakt.
Straks ga ik lekker zo'n pakketje bestellen :)

Anoniem zei

Erg mooie creaties! Wat een goed idee om dezelfde plek in de vier verschillende seizoenen te maken. En al die andere hartjes zijn ook al zo mooi pffff

Annette zei

Zo dan eindelijk tijd om je mooie verhaal weer eens te lezen.
Buitenom dat je hartjes gewoon weg prachtig zijn, is je verhaal weer geweldig om te lezen!!
Zo leuk de details uit je eigen jeugd en die nu met je kids.
je hartjes zijn werkelijk waar schitterend!!!
Het herfst hartje ga ik aanschaffen, zomer bewaar ik voor volgend jaar..
De kleuren en super gaaf.. zeker met dat sprookjes vilt!
heel mooi!!
je mag trots zijn op je zelf Kristel.. kan niet wachten op de volgende pakketjes!!

Anoniem zei

Wat zijn ze mooi de hartjes met de appelboom als centraal punt , ik vind de kleuren echt heel sprekend en ga zeker zo gauw als ze uitkomen de pakketjes bestellen , heb zelf niet zulk mooi sprookjes vilt daarom kies ik straks voor de complete pakketjes .....ik heb dit blog net ontdekt en volg je dan kan ik niets moois meer missen.
hartelijke groet,
Marjolein

Een reactie posten