donderdag 8 augustus 2013

Eerste schooldagNog even en dan zit de vakantie er al weer op. Niet dat ik daar zelf al veel  aan denk hoor. Ik geniet nog steeds  van iedere ochtend uitslapen en doen waar we zin in hebben.

Echter is dat een ander verhaal voor onze kinderen of nog beter gezegd voor Sophie. Thijs vindt het best, hij maakt zich geen zorgen. Hij gaat naar groep 5, klaar.

Maar voor Sophie liggen de zaken anders, die gaat naar groep 3. Jaja, het echte werk volgens haar grote broer. Ze gaat leren schrijven, lezen en sommetjes maken. Leuk, maar toch ook eng. Iets waar ze zich best een beetje zorgen om maakt. 'Mama, ik kan  nog niet lezen...en de rode stippen op het bord snap ik ook niet...'.  Ach gossie! Geen idee trouwens wat ze bedoelt met de rode stippen.

Maar goed, het meiske is toch wat gespannen. Nu had de juf haar verteld dat ze een etuitje mee mocht nemen naar school. En wat is nou leuker dan een zelf gemaakt etuitje. Eén en één is twee, dus een leuk projectje voor mama. Ze mocht zelf weten wie of wat erop  kwam. Nou, daar hoefde ze niet lang over na te denken. Koos (onze kat) en bloemetjes, hihi!


Dus daar zit hij dan... onze Koos, tussen de bloemetjes ;-) En het enige woord wat ze wel kan lezen en schrijven staat op de achterkant, haar naam!


De binnenkant is gevoerd met een leuk vrolijk stofje en een zachte vulling. En het beste van alles...... Sophie is trots op haar etui en kan niet wachten om deze aan juf te laten zien. En mama heeft weer heerlijk  gefröbeld. Leve de vakantie!


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Een heel spannende periode breekt aan voor haar ... maar met deze leuke etui komt het vast wel goed !
Groetjes, Karina

angelina zei

Oei.. da's zeker spannend! Maar met zo'n mooie etui moet het vast helemaal goed komen!

Liefs Angelina

Janneke Assink zei

Prachtig! Wens haar veel plezier in groep 3!

Judith zei

Wauw! Die is mooi zeg! Ik ben best jaloers op je Sophie! Veel plezier in groep 3 want groep 3 is echt wel leuk hoor :)!

Antoinette zei

Ohw wauwwwwwwww wat mooi !

Een reactie posten