donderdag 9 april 2015

Zomerhart vogeltjes


In de zomer fietsen we regelmatig. Zomaar, onze eindbestemming is onbekend. Tijdens deze fietstochten is Sophie vaak aan het zingen, Thijs verteld over de vraagstukken die hem bezighouden en Sander en ik genieten van ons gezin en het uitzicht. Korenvelden met zo hier en daar klaprozen en korenbloemen vind ik prachtig om te zien. En als we dan even pauzeren om dit landschap te bewonderen, horen we vaak de krekels tjirpen.

Ons nieuwste zomerhartje was als idee snel geboren. Nadat ik de schets had gemaakt was het snuffelen tussen mijn kleurenpalet van sprookjesvilt en de boeken er op na slaan....


Eerder was ik al bezig geweest met dit thema in een aquarel. Ook hier kom je de korenvelden met klaprozen en korenbloemetjes tegen.


Het vogeltje op het hart is een ringmus, deze komt in tegenstelling tot het gewone musje niet graag in de stad, maar vindt het juist heerlijk in de rustige natuur.


We hebben nu een winterhart en een zomerhart met vogeltjes. Een herfsthart en lentehart met vogeltjes wil ik er zeker nog graag bij maken.
Het zomerhart (patroon met het mooie sprookjesvilt) is alleen te koop bij Niels Holgersson.


2 opmerkingen:

Wendy's Mhaaksels zei

Prachtig! Klaprozen, ze zijn zoooo mooi, met hun tere blaadjes zo vol van kleur, ik hou ervan ;)
Groetjes,
Wendy

Annette zei

Prachtig, en het hele verhaal erbij maakt het al nog veel mooier!!
Ik vind het zomer maar ook in de lente heerlijk om te fietsen door de natuur, de vogels en bloemen maken het helemaal af.
Ik heb nog een aantal hartjes hier liggen van je die nog gemaakt moeten worden, daarna komt deze zeker erbij.

Een reactie posten