zondag 1 december 2013

Kerst hart Josef en Maria, Herder, Ster

Het eerste advent kaarsje brandt... En ook al zitten we middenin het Sinterklaas gebeuren, dat eerste kaarsje straalt de rust en de sfeer van kerst uit. De tijd van lichtjes en samen zijn. Ons hele gezin kijkt altijd uit naar deze tijd.

Op de kerstmuziek van Elvis Presley de boom optuigen, samen knutselen, bakken en 's avonds met ons allen een spelletje spelen. En voor het slapen gaan de kerstverhalen. We hebben een plank vol met de prachtigste boeken. Het verhaal van Jozef en Maria komt ook ieder jaar weer terug. De kinderen vinden het een heerlijk verhaal.

Vorig jaar heb ik een kerststalletje gemaakt waarmee de kinderen het verhaal konden naspelen. En dit jaar wilde ik het kerstverhaal terug zien in mijn hartjes.Ook voor deze serie heb ik veel schetsen gemaakt. Verschillende uitwerkingen zijn de revue gepasseerd. Ik heb Jozef en Maria in verschillende posities getekend, maar deze, dat Jozef, Maria en het Kerstkindje liefdevol bij elkaar zijn, vind ik het meest spreken.Deze serie hartjes is een drieluik geworden. Ze passen dus mooi bij elkaar zodat ze een tafereeltje vormen. Een kijkje binnenin de stal en een kijkje van buitenaf... Daarbij straalt de ster in alledrie de hartjes.

En daar hangen de hartjes, op het grote houten hart. Dit mooie houten hart heb ik van Karina (één van mijn lieve klanten) gekregen tijdens een workshop eerder dit jaar. En het leuke is dat ik niet alleen de hartjes kan ophangen maar ook de kerstboompjes, het winter uiltje en de advent kaarsjes neer kan zetten.


Deze serie kersthartjes creëren een warme en gezellige kerstsfeer. De hartjes Jozef en Maria, de Herder zijn afzonderlijk te koop als patroon in de webwinkel van Huisvolkleur en als een compleet pakket bij atelier Niels Holgersson. En als een leuk extraatje krijg je bij aanschaf van de beide hartjes, het hartje Ster er gratis bij. Bij Huisvolkleur als patroon en bij atelier Niels Holgersson als een compleet pakketje.


Kijk het onderstaande filmpje om het kerstgevoel te beleven.7 opmerkingen:

Anoniem zei

Ze zijn weer super de super, echt geweldig, maar ze staan nog niet bij Niels op de site hè?

Annette zei

WAUW!!! AWESOME...
ik ben zelf niet zo van het kerstverhaal.. meer van de kerstman.. maar zo krijg ik er bijna zin in.. zo leuk..
En het hart van Karina is geweldig.. echt super gaaf gedaan..
zo knap!!
Opgetuigd..
Super leuk gedaan..
Kristel, ej bent een geweldige ontwerpster..
maar 1 ding, heb je nu echt al kerst decoratie staan terwijl Sinterklaas zijn verjaardag nog moet komen???
Ik als groot Sint fan kan dat niet toestaan he ♥

Anoniem zei

Wat ziet dat er mooi uit op dat grote hart!!

blauwruitje zei

Ik liep even achter maar wat een leuke dingen heb je gemaakt, ook voor de sint. Dat zakje.. enig als ik nog wat tijd heb van de week dan gaat daar zeker een cadeautje in. Groetjes Sandra

rianne atelier Koekendiefie zei

Kristel ik vind ze SUPER!.
Liefs Rianne

Ans zei

Wat mooi zeg, weet je ook nog iets waar ik tijd kan kopen?

huisvolkleur zei

Dames, dankjewel voor de complimenten!
En ja Annette, de kerst opstelling zoals het houten hart hangt hier nu al in de hal. Thuis in de woonkamer is het nog één en al Sinterklaas hoor... ;-)

Een reactie posten