vrijdag 11 oktober 2013

Sinterklaas HartZachtjes gaan de paardenvoetjes
Trippel trappel trippel trap
't Is het paard van Sinterklaasje
Stippe stappe stippe stap
En ik droom van Sinterklaas
En zijn zwarte Pieterbaas
En ik droom van Sinterklaas
En zijn zwarte Pieterbaas


We gaan de donkere dagen weer tegemoet. Een tijd waarin we weer de kaarsjes aansteken, een kop warme chocolademelk drinken na een frisse boswandeling. Ook de tijd dat we vol verwachting uitkijken naar het belangrijke bezoek dat uit Spanje komt, Sinterklaas!

De beste man zelf is nog in Spanje, maar hier in huis toch hoor ik zijn naam zo nu en dan al vallen. Zouden het de pepernoten of de speelgoedgidsen zijn wat de kinderen aan Sint doet denken?
Maar ik kan me de spanning van de kinderen zo goed voorstellen, ik vond het zelf als kind ook reuze spannend. 's Morgensvroeg, in huis nog helemaal donker, op blote voetjes zachtjes naar beneden. En daar, in de schemering , zag ik een prachtig gekleurd pakje in mijn schoen. 

Op de avond zelf, met ons allen Sinterklaasliedjes zingend, werd er hard op de deur geklopt en stond er een volle zak met cadeautjes voor iedereen op de stoep!

Ik heb zoveel mooie herinneringen aan Sinterklaas. En bij het maken van het Sinterklaashart was het dan ook moeilijk kiezen, want wat wil ik laten zien van deze grote kindervriend? 

En ineens was daar de herinnering aan het sinterklaasliedje 'Zachtjes gaan de paardenvoetjes'. Het was het favoriete liedje van de kinderen toen ze nog heel klein waren. Ik zong het destijds vaak voor ze, en bij het gedeelte van 'Stippe stappe stippe stap' zongen ze vrolijk mee, meer tekst was nog te moeilijk ;-)
En straks, bij de intocht op 16 november, komt het Sinterklaas hart te hangen in wat mooie takken. En daar omheen allerlei vrolijke pakjes. Deze pakjes wilde ik graag geheel van vilt maken. Daardoor krijgen ze zo'n fijne warme uitstraling!


En omdat sinterklaas een tijd is van cadeautjes krijgen, is dit leuke pakjespatroon helemaal gratis wanneer je een compleet pakket koopt van het Sinterklaas hart bij NielsHolgersson!


En zo langzamerhand groeit de verzameling hartjes.....6 opmerkingen:

Annette zei

Wat is hij ontzettend gaaf Kristel.. echt heelmooi gemaakt!!
Super.. je pakje zijn ook erg leuk!!

GingersDesign zei

Hallo Kristel , wat een enige knutsels maak je ! Het geeft weer inspiratie aan de mensen. fijn weekend ! Els

blauwruitje zei

Ik vind je harten prachtig. Worden ze straks ook op de creadoe verkocht? Groetjes Sandra

Antoinette zei

In één woord..............PRACHTIG !

Anoniem zei

Ik vindt je ontwerpen zo leuk, ook dit hart weer! Ze zijn zo sprekend en komen als het ware tot leven. En het verhaal wat je er bij schrijft raakt bij mij meestal wel een gevoelige snaar. Heel herkenbaar. Agnes.

Ravelien zei

Mooi ontwerp weer! Ik heb via Niels holgersson je kerststal besteld...ben er nu druk mee leuk!!
Groetjes

Een reactie posten