donderdag 20 juni 2013

Nieuwe ontwikkelingen

In 2011 zijn we begonnen met het ontwerpen en maken van 4 geboorteklokjes als een hobby. Veel leuke en spontane reacties kregen we hierop, en zelfs verzoekjes om het voor anderen te maken.  Van het één kwam het ander. In 2011 hebben we voor het eerst op een marktje gestaan met onze pakketjes (de Hip en Handgemaakt markt in Deventer). 
We vonden het super spannend! Het was echt afwachten of onze pakketjes zouden aanslaan. Gelukkig werd het een groot succes en zijn we ons officieel gaan inschrijven en zijn we begonnen met een webwinkel. Zo is huisvolkleur ontstaan zoals we nu bestaan.

Terugkijkend naar de afgelopen twee jaar kunnen we niks anders zeggen dat we in een relatief korte periode snel gegroeid zijn als bedrijf. Dagelijks melden zich nieuwe handwerkers aan en kopen onze producten. Het ene ontwerp is nog niet af en daar komt het volgende alweer. Wij hebben tot op heden van jullie veel waardering voor ons werk gekregen. Jullie vinden de ontwerpen vernieuwend en vrolijk. De pakketjes vinden jullie er verzorgd uitzien en een feest om open te maken. Hier zijn we natuurlijk hartstikke blij mee en trots op.

Het werk is ons boven de pet gegroeid. Twee jaar geleden hadden we nooit gedacht dat het zulke vormen aan zou nemen. Waar het met de klokjes ooit begonnen is als een hobby, bestaan de dagelijkse werkzaamheden vandaag de dag uit o.a. ontwerpen van producten, inkopen van materialen, produceren van de pakketjes, verpakken en versturen van pakketjes en tot slot de administratie van het geheel. Dit alles doen we naast een parttime job als docent en een jong gezin. Het is niet meer te combineren zoals het nu gaat.

We hebben besloten het roer om te gooien. Graag willen we doen wat we goed kunnen en waar we het meeste plezier van hebben. We willen ons voornamelijk bezig houden met ontwerpen van nieuwe, leuke en vrolijke producten. Dat betekent dat we op den duur geen pakketjes meer leveren. We willen alleen nog de patronen verkopen en al het andere werk uitbesteden. Tevens willen we ons ook meer gaan richten op producten die voortkomen uit de tekenvaardigheden die ik bezit. Wat dat precies zal zijn, houd ik nog even geheim.

Inmiddels hebben we oriënterende gesprekken gevoerd met een partner over een samenwerking. Zij zullen op den duur exclusief de materiaal pakketjes gaan produceren en leveren van onze meeste ontwerpen. Dit zal gefaseerd overgedragen gaan worden. Als het zover is publiceren wij en de partner het op al onze digitale media.

Tevens hebben we besloten om een zomerstop in te voeren. Concreet betekent dit dat we bestellingen tot en met 28 juni verwerken. De zomerstop duurt tot en met 25 augustus. Door de huidige drukte zullen de bestellingen van nu en tot en met 28 juni een wat langere levertijd hebben.  

huisvolkleur zomerstop 29 juni t/m 25 augustus


6 opmerkingen:

Margreet's vilt en meer zei

Wat leuk om te lezen Kristel! Het roer om, spannend zeg. Veel succes met deze mooie ontwikkeling.

Annette zei

lekker genieten van dat wat je echt leuk vind...
Neem lekker je tijd... en geniet van de rust!!

Anoniem zei

Kristel, gelijk heb je.
'een hobby' is heel leuk maar het moet je niet boven het hoofd gaan groeien.
Ik ben wel heel benieuwd wat het nu allemaal gaat worden, met de veranderingen die jij voor hebt.....

Heidi zei

Heel goed van jullie om op de rem te trappen als het teveel gaat worden! Wij vroegen ons al wel eens af hoe jullie het toch allemaal deden. Petje af hoor, hoe jullie twee jaar lang alle ballen in de lucht konden houden. Groot gelijk dat jullie nu een deel gaan uitbesteden! Veel plezier met alles wat jullie blijven doen en een heel fijne zomer(vakantie) toegewenst. Geniet van de rust en van elkaar.

José zei

Wat goed dat je kiest voor waar je hart ligt. Ben benieuwd hoe het er uit gaat zien. Fijne vakantie alvast!

Marie-Jeanne zei

Fijne vakantie en veel succes.
Gr, M-J.

Een reactie posten