maandag 22 april 2013

Vilt hart voor Moederdag


Als klein meisje vond ik het heerlijk om in het voorjaar op zoek te gaan naar mooie bloemetjes. Het zonnetje scheen, er hing zo’n lekker voorjaarsluchtje in de lucht en  in de verte hoorde ik het kwaken van de eenden in de vijver. Ik kan me het beeld zo weer  voor de geest halen.

En wanneer ik dan een mooi bosje bloemetjes had geplukt, bracht ik ze vol trots naar mijn moeder. Thuis werden mijn bloemetjes  altijd in een vaasje gezet. En mijn moeder vertelde me dan dat ik haar niet blijer kon maken dan met dat boeketje bloemetjes.

En nu ben ik zelf mama. Ik begrijp precies wat mijn moeder destijds bedoelde. Geen enkel cadeautje kan het zelfgeplukte bosje bloemetjes van Thijs en Sophie overtreffen (tekeningen tellen niet mee). 

Bij het ontwerpen van het vilten hart voor Moederdag, wilde ik mijn mooie herinneringen van bloemetjes plukken als kind en het krijgen van bloemetjes van je kind, weergeven in dit vrolijke hart.


De allermooiste bloem vond ik toch de klaproos. Met zijn tere rode bloemblaadjes, dunne heldergroene steel en mooie knoppen. Ik wilde ze altijd zo graag plukken om ze mee te nemen naar huis. Maar zo gauw ik ze had geplukt verwelkten ze vrijwel meteen. De klaproos groeit en bloeit alleen op haar eigen gekozen plekje en laat zich niet dwingen. Eigenlijk een mooie eigenschap van deze bloem.


Naast de klaprozen herinner ik me ook de moestuin met de aardbeitjes.  Elke dag waren er weer nieuwe aardbeitjes rijp. Zo lekker! En nu de maand mei eraan komt, kan een hartje met aardbeitjes natuurlijk niet ontbreken.


Mei is echt een  maand dat alles tot bloei komt.  Vandaar dat alle drie de hartjes groen van kleur zijn. En net als in de natuur hebben alle drie de hartjes een andere kleur groen gekregen.


En voor diegene die het leuk vinden om te weten waar ik nu mee bezig ben….

Het zomerhart Rondom de appelboom is geschetst en wordt binnenkort uitgewerkt. Daarnaast ben ik druk bezig met een geheel nieuwe lijn. Ik vind deze lijn zo geweldig om te ontwerpen! Het is iets nieuws voor mij en ik ben er helemaal enthousiast over.  Hopelijk kan ik jullie binnenkort het eerste ontwerp van deze lijn laten zien.

9 opmerkingen:

Love Scrapping & More zei

Oh wauw, ze zijn geweldig geworden Kristel, mooi.
Pfieuww, dat wordt heel hard de andere kant opkijken morgenavond geloof ik, hihi...

Anoniem zei

Alle drie de hartjes zijn weer erg leuk geworden Kristel en het verhaal erachter is altijd leuk om te lezen !
Ben zeer benieuwd naar je nieuwe lijn ... een uitdaging begrijp ik dus ?
Groetjes, Karina

angelina zei

Ik vind de hartjes geweldig, en ben benieuwd naar je nieuwe lijn.... :-)

Liefs Angelina

Ingrid zei

Ik vind ze ook weer top!!erg leuk gedaan! Weet je wat ook zo leuk was met die bloemetjes je kon er van die mooie kettingen van maken of kroontjes :-)

rianne atelier Koekendiefie zei

Wat een leuke hartjes en ik denk ook erughhh leuk om te maken.
Dan aan iemand cadeau doen die je een warm hart toedraagd.
Groetjes Rianne

Annette zei

Ze zijn geweldig!!
Noah komt nu continu met paardebloemen aazetten, zijn zijn lievelingsbloemen van dit moment, plukt ze overal voor mama.. zo schattig..
Hij wil ook weten hoe alle bloempjes heten!!
Ik heb regelmatig een vaasje met bloempjes van de kids staan.. zo ontzettend leuk..
Deze hartjes zijn echt geweldig!!
Zo perfect afgewerkt..
Ik kan niet wcahten op zomer rondom de appelboom.

En je nieuwe lijn, kan niet wachten tot de eerste foto!!
Succes met al je ontwerpen

De Jaartafel zei

Mooie harten heb je weer gemaakt, de eerste met dat kindje is zo herkenbaar.
Dag, Ariane

Anoniem zei

Je maakt ons wel nieuwsgierig naar je nieuwe lijn!
En je drie nieuwe hartjes zijn helemaal geweldig!
Groetjes Evelien

Pient zei

Wat is dit mooi!!!

Een reactie posten