zondag 11 november 2012

Sinterklaas

Er heerst grote spanning in huize 'huisvolkleur', want morgen begint HET Sinterklaasjournaal.... De kids zijn er al helemaal klaar voor. De verkleedkleren zijn uit de kist gehaald en de pepernoten zijn ook al gebakken dit weekend. Best vroeg zou je zeggen, tja, dat vind ik ook, maar er is hier geen houden aan, haha!

Er wordt ook al volop Sinterklaas gespeeld in het poppenhuis. En onze kids zijn niet gek... die weten dat mama op de computer patronen kan maken. Dus stond gisteravond Thijs bij me met de vraag of ik niet een patroontje kon maken zodat ze zelf mooie pakjes konden maken voor in het poppenhuis.
En Sophie wilde dan graag het boek van Sinterklaas, want daar konden al haar vriendinnetjes in komen te staan...en o ja, ook nog een zak voor de pakjes!

Zo gezegd, zo gedaan! En eerlijk gezegd, we hebben heerlijk geknutseld; een echte Sinterklaaszak gemaakt van jute, een heus boek (met de S van Sinterklaas) en natuurlijk een patroontje voor grote en kleine pakjes. Alleen een patroon...Sophie en Thijs heb ik natuurlijk wel zelf aan het werk gezet. Vanochtend dus, samen met oma. En een heleboel pakjes later kon pakjesavond gespeeld worden!


Sophie en Thijs hebben zelf het papier uitgezocht. Eerst hebben we het patroon geprint op dik papier en daarna met lijmspray het papier op het karton geplakt en het patroon uitgeknipt. Een leuk lintje eromheen, en natuurlijk de naam. De pakjes zijn 'hersluitbaar', er zit dus al van alles in ;-)


De cadeautjes zijn klaar. Het poppenhuis is trouwens gelijk in kerstsfeer gebracht, met dank aan Sophie!


Het 'Grote boek van Sinterklaas'


Alle namen moeten erin, maar we beginnen met..... 


Misschien wel handig om even te laten zien... Het boek is dus bekleed met vilt. Eerst heb ik wat gaatjes geprikt in de kartonnen omslag (dun karton), en daarna met een festonsteekje het vilt eraan vast geborduurd. De bladzijden zijn tekenvellen, op maat gesneden (6 cm x 8 cm) en dubbelgevouwen (in het midden vastgeniet). Het karton voor de omslag is net wat langer (6 cm x 8,5 cm).

Voor iedereen die ook pakjes voor de zak van Sinterklaas wil maken; er staat op onze webshop onder de categorie "Gratis" het patroon voor de pakjes.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuke en spannende tijd is dit altijd voor de kinderen ... genieten !
Bedankt voor het patroon van de pakjes !
Veel plezier vanavond voor de buis ...
Groetjes, Karina

huisvolkleur zei

Graag gedaan Karina. En inderdaad een heerlijke tijd!

Een reactie posten