vrijdag 13 april 2012

Roodkapje vilt

En daar is hij dan, ons nieuwe ontwerp; het Roodkapje kijkkastje!!!!


Ik wilde heel graag een echt kijkkastje voor aan de muur. Dat staat namelijk zo gezellig en vrolijk!

Ik heb het uiltje weer laten terugkomen in de boom, als je goed kijkt zie je dat ze echt in haar 'holletje' van de boom zit.


En dan de wolf; deze was best moeilijk om vorm te geven, want tja, die wolf is natuurlijk wel een wolf! Maar om dat beest nu zo af te beelden dat de kids er bang van worden... maar het moet natuurlijk ook geen troetelwolf worden (dat maakt het verhaal weer zo ongeloofwaardig).
Maar deze wolf is door onze strenge jury (Thijs en Sophie) goedgekeurd, oef!!!


En natuurlijk roodkapje en haar mandje vol lekkers voor oma, die eigenlijk op het pad moest blijven lopen... maar zeg nou zelf; er staan zulke mooie bloemetjes naast het pad, die moeten toch geplukt worden?


Nog even over de verschillende lagen in dit kastje; het kastje is opgebouwd in drie lagen zodat je een soort van '3D-effect' krijgt. In het echt is dat beter te zien dan op de foto.
Maar er is dus een 'basislaag'; het blauwe vilt met de donkergroene heuvel, dan de 'tweede laag'; de laag met roodkapje en het huisje, en dan de derde laag; de drie bomen met de wolf en het uiltje.


Kortom, we zijn heel blij met ons nieuwe kijkkastje! We gaan hard aan het werk om al het vilt te snijden, patronen te digitaliseren en werkbeschrijvingen klaar te maken om ons lieve Roodkapje zo gauw mogelijk in de webwinkel te krijgen!

1 opmerking:

-::Maris::- zei

Ha Kristel,

wat ontzettend goed bedacht en uitgewerkt, ik vind het kijkkastje super geworden en zie hem hier al hangen in de slaapkamer van mijn oppaskindjes!

Groetjes Maris

Een reactie posten